Kirándulás a Szigeti tanyán

Az Idősek Otthona 2014. június 11-én egész napos kirándulást szervezett az intézményben lakóknak, a klubtagoknak és a dolgozóknak.

Az úti cél Petneháza Szigeti tanya volt. Reggelizés után a megszokottól eltérően lovas kocsira ültünk és úgy indultunk el. Izgatottan és kíváncsian figyelte mindenki, vajon merre megyünk és mennyi ideig tart majd az út. Többen az idősek közül dalra fakadtak, így érkeztünk meg a tanyára.

Fedett, hűvös helyen kávézással, teázással, zenehallgatással töltöttük el az időt ebédig. Közben elsétáltunk a kemencéhez megnézni, hogy készítik elő a kenyérlángos sütését, amit ebédre fogyasztottunk el. Az időseknek meglepetés volt, amikor meghallották a nyírkarászi fagyis autó zenéjét és gyermeki örömmel fogyasztották el a meglepi fagyit.

A délután folyamán, a tanya területén barangoltunk, megnéztük a csónakázó tavat, az állatokat. Mindenki kellemesen elfáradt, de vidáman indultunk vissza az idősek otthonába – szintén lovas kocsival-, hogy a vacsorát már ott fogyasszuk el.

További képekért kattintson ide!

A sok- sok fénykép mind arról árulkodik, hogy megérte időseinket egy rövid időre kiszakítani a megszokott környezetükből, hogy változatosságot vigyünk mindennapjaikba. Köszönetüket fejezték ki az intézmény fenntartójának, a szervezőknek, az intézményben dolgozóknak, amiért maradandó élményben volt részük.