Idősek Világnapja Nyírkarászon

2010. október 21-én (csütörtökön) a Szent Pantaleimon Szeretetotthon (görög katolikus egyházközség) és a Nyírkarász Idősek Otthona (önkormányzati) közösen szervezte meg az Idősek Világnapját, melyről az ENSZ 1991. október 1-je óta minden évben megemlékezik.

Az ünnepség helyszíne a nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskola ebédlője volt. A rendezvényt Félegyházi Gábor Nyírkarász község Polgármestere nyitotta meg, majd Thodory Ferenc görög katolikus parókus és Márta Anna intézményvezető köszöntötték a meghívottakat, és a szociális ellátórendszerben résztvevőket.

Ezután színvonalas kulturális és szórakoztató műsorok következtek, melyet a nyírkarászi óvodás gyerekek nyitottak meg, majd Matyi Máté (nyírkarászi) és Fodor Melinda (debreceni) versenytáncosok fergeteges latin-amerikai táncokkal szórakoztatták a vendégeket. Az egyházi és önkormányzati Idősek Otthona lakói egyéni produkciókkal kedveskedtek. A Weiner Leó Alapfokú Zene-és Művészeti Iskola növendékei zongorajátékokat és gymesi népdalokat adtak elő, valamint az Idősek Klubjának népdalköre is fellépett.

A műsorszámok után az intézményvezetők virágcsokorral kedveskedtek és köszöntötték az Idősek Otthonainak két legidősebb lakóját a 92 éves Vincze Lenkét és a 89 éves Horváth Máriát, majd ízletes vacsora, és a finom sütemények következtek.

Az est zenés-táncos mulatsággal folytatódott az idős emberek nagy megelégedettségére, mely élmény napokig meghatározta jó hangulatukat.

További képekért kattintson ide!