Generációk közötti kapcsolat

Húsvéti hagyományok felelevenítése a nyírkarászi óvodában

Az Idősek Klubja tagjai örömmel fogadták a nyírkarászi óvodában dolgozók meghívását, hogy egy délelőtt keretében látogassunk el hozzájuk. A közös program a gyerekekkel a húsvét előtti készülődés, a régi hagyományok felelevenítése volt.

A kedves fogadtatás után a csoport szobába invitálták a vendégeket, ahol különböző kellékek voltak előkészítve a húsvéti díszek készítéséhez. A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és mutatták a klubtagoknak mit hová kell ragasztani. Szebbnél szebb díszek kerültek ki az ügyes kezek alól. Közben a csoport szoba egy másik sarkában a gyerekek megnézhették hogyan készült régen a hagyományos, kézzel festett hímes tojás. Többen közülük ki is próbálták a tojáson a viasszal festett minták készítését, amit be is festettek tojásfestékkel.

A közös program után a nagycsoportosok műsora következett, majd a szépen és gusztusosan elkészített pászkatálról fogyaszthattak a jelenlévők.

További képekért kattintson ide!

A sok-sok fénykép mind arról árulkodik, hogy milyen jól érezte magát mindenki, aki részt vett ezen a közös programon.

Az Idősek Otthona klubtagjai ezúton mondanak köszönetet a Nyírkarászi Óvoda minden dolgozójának és a gyerekeknek, hogy feledhetetlen délelőttöt tölthettek el velük.

Remélik, hogy a közeljövőben Ők is viszonozhatják kedvességüket.